Wispo-logo
  • Skigebieden

Onze top 7 skigebieden met

Apres-ski

in Oostenrijk!

Als je aan après-ski denkt, dan denk je al gauw aan Oostenrijk. In bijna elk Oostenrijks skigebied vind je wel après-ski mogelijkheden. Om het je te vergemakkelijken zetten we onze favoriete plekken en dorpen waar het àltijd los gaat voor je op een rij.

1. Mooserwirt: Sankt Anton am Arlberg

Hier is het áltijd feest - voor jong en oud

Onder de vele hotspots die Sankt Anton rijk is, steekt de MooserWirt er met kop en schouders bovenuit. Het is niet zomaar een bar; maar een plek waar skiliefhebbers van over de hele wereld samenkomen om te après-skiën. Zodra de zon ondergaat, transformeert de MooserWirt in een bruisend feest, waar de muziek varieert van Oostenrijkse schlagers tot internationale hits. Je hoeft hier overigens ook niet lang in de rij te staan voor je drankje, de barmannen lopen rond met plateau’s bier en Aperol Spritz. 

Mooserwirt-Sankt-Anton_Après-Ski-Oostenrijk-WISPO
SEPPIS-Apres-Ski-Oostenrijk-WISPO

2. Mountain Club SEPPI'S: Gerlos

Een plek die je niet mag overslaan

Als je op de piste in Gerlos wil après-skiën dan is de SEPPI’S een absolute topplek. Deze tent zit midden op de piste en met lekker weer is het hier simpelweg geweldig. De muziekstijl is iets minder traditioneel Oostenrijks, en de sfeer is daardoor bijna te vergelijken met de Franse Folie Douce. Wanneer je op de piste klaar bent met après-skiën kun je zo door naar de Cin Cin, waar je ongetwijfeld Nederlanders tegen komt.

3. Flachau: Hofstadl

Een bruisende plek bij de dalafdaling

Als je het over après-ski hebt in de Salzburger Sportwelt, zul je waarschijnlijk horen: de Hofstadl in Flachau. Als je op zoek bent naar uitbundige après-ski avonden, dan ga je die hier vinden. Het is een sfeervolle tent waar je overdag kunt zitten, maar ook kan avondeten. Vanaf een uurtje of 5/6 gaat het hier los. De Hofstadl ligt midden in het dorp van Flachau en onderaan de piste, ideaal dus! Als je niet in Flachau verblijft kan je gemakkelijk een taxi pakken, want die staan altijd klaar voor de deur van de Hofstadl. Lees hier meer over andere après-ski plekken in de Salzburger Sportwelt.

Hofstadl-Flachau-apres-ski-Oostenrijk-nr1-WISPO
Part-Apres-ski-WISPO

4. Goaßstall: Saalbach Hinterglemm

Voor de diehards die tot in de late uurtjes door willen

De Goaßstall is een absoluut fenomeem in skigebied Saalbach Hinterglemm. Deze plek onderscheidt zich door zijn unieke combinatie van traditionele Oostenrijkse sfeer en een levendige feestsfeer. Binnen in de bar vind je een gezellige, houten inrichting die een warm welkom biedt aan iedereen die binnenstapt. Buiten is er ook een ruim terras, waar je kan eten, en waar er vaak een staande borrel gaande is. 

5. Ischgl: Paznauer Taja

Voor een goed feest op de piste

Voor een goed feestje op de piste moet je bij de Paznauer Taja zijn. Hier is de sfeer altijd goed en sta je midden op de berg in Ischgl te feesten. Als je hierna door wilt feesten en of wat wilt eten, is het altijd gezellig in de Kitzloch. Hier is het gezellig en minder massaal dan in sommige andere tenten.

6. Brück'n Stadl: Mayrhofen

De après-ski plek van Zillertal 3000

De Brück’n Stadl in Mayrhofen is misschien wel de bekendste feestplek van de Zillertal Arena. Elke dag vanaf een uur of 5 begint het feestje hier. Er is geen buitenterras en daarom voelt het ongeacht het tijdstip echt als uitgaan. Het leuke van deze plek is dat alle leeftijden hier samenkomen, een feest voor jong en oud! Velen beginnen met après-skiën op de piste bij Kasermandl am Penken om vervolgens te eindigen in de Brück’n Stadl in Mayrhofen.

7. Hannes Alm: Köningsleiten

De plek waar de sfeer altijd goed is

Hannes Alm in Köningsleiten mag absoluut niet ontbreken op dit lijstje. Het is misschien niet zo bekend als de andere grote après-ski tenten in het naastgelegen Gerlos, maar het is hier minstens zo leuk. Het is hier altijd gezellig en het dak gaat er elk uur letterlijk af! Dat wil zeggen: elk uur gaat het dak van deze tent een keer open. In de avond is het ook altijd een feestje in Kings the Bar in Köningsleiten.

HannesAlm-Koningsleiten-apres-ski-Oostenrijk-top-7-WISPO