Wispo-logo
  • Skigebieden

De 7 leukste plekken voor

Apres-ski

in de Salzburger Sportwelt

De Salzburger Sportwelt is een geweldig skigebied. Maar kan je hier ook après-skiën? Absoluut! In elk dorp vind je gezellige plekken om de dag af te sluiten, maar voornamelijk in de dorpen Wagrain en Flachua vind je de echte après-ski. Wij zetten de leukste après-ski plekken voor je op een rij!

1. Flachau: Hofstadl

De plek waar het altijd feest is

Als je het over après-ski hebt in dit gebied, zul je waarschijnlijk horen: de Hofstadl in Flachau. Als je op zoek bent naar uitbundige après-ski avonden, dan ga je die hier vinden. Het is een sfeervolle tent waar je overdag kunt zitten, maar ook kan avondeten. Vanaf een uurtje of 5/6 gaat het hier los. De Hofstadl ligt midden in het dorp van Flachau en onderaan de piste, ideaal dus! Als je niet in Flachau verblijft kan je gemakkelijk een taxi pakken, want die staan altijd klaar voor de deur.

Hofstadl-Flachau-apres-ski-Oostenrijk-nr1-WISPO

2. Wagrain: Kuhstall

Hier is de sfeer altijd goed

Onderaan de dalafdaling en naast de Flying Mozart lift vind je de Kuhstall. De place to be in Wagrain. Je hebt meerdere ruimtes waar je hier kunt zitten en dansen, en eigenlijk is alles goed. Bier, schnaps en jägerbombs vliegen je hier om de oren. Zodra je hier binnenstapt, word je omarmd door de Oostenrijkse gezelligheid en de vele après-skiërs. De Kuhstall sluit om 20:00.,maar tot die tijd is het één groot feest.

3. Flachau: Herzerl Alm

Een sfeervolle tent bij de dalafdaling

De Herzerl Alm bij de dalafdaling van Flachau is een sfeervolle plek, waar het af en toe helemaal los kan gaan. Je kunt beginnen in de overdekte koepel en daarna genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant. De bediening is hier super en gezelligheid ga je hier zeker vinden. Als het feestje hier voorbij is kun je altijd nog doorfeesten in de Hofstadl. Overdag is deze plek ook geopend voor lunch en drankjes.

Part-Apres-ski-WISPO

4. Wagrain: Die Tenne

Voor de diehards die tot in de late uurtjes door willen

Die Tenne is een nachtclub in Wagrain die bedoeld is voor de echte feestgangers die nog even door willen gaan. De deuren gaan open om 10:00 en rond 00:00 begint het échte feestje hier. 

5. Wagrain: Jagastüberl bar

Kleinschalige Oostenrijkse après-ski

Onderaan de dalafdaling (Grafenberg Express 1) van Wagrain vind je deze romantische berghut. Dit is zo’n plek waar het voelt alsof de tijd stil heeft gestaan. Tussen 4 en 5 stroomt het hier vol en ervaar je knusse en sfeervolle après-ski. Ga hier voor specialiteit: de huisgemaakte jägertee.

Après-ski-Jagastuberl_Wagrain_SalzburgerSportwelt_Grafenberg
Apres-ski-Tenne_Alpendorf-WISPO-Sankt-Johann-Im-Pongau

6. Sankt Johann im Pongau: Tenne Alpendorf

Dé après-ski tent in Alpendorf

In Alpendorf is het relatief rustig, maar in de Tenne gelegen in Alpendorf kan je zeker een goed feestje bouwen. Als je verblijft in Alpendorf of Sankt Johann im Pongau is dit een goede optie als je op zoek bent naar après-ski.

7. Flachau: Flachauer Gutshof - Musistadl

Ouderwets gezellig met live muziek

De Musistadl in Flachau is zo’n plek waar jong en oud samenkomen. Er is bijna elke avond livemuziek en je kunt hier absoluut een feestje bouwen. De sfeer zit er altijd in. Een plek waar je goed heent kunt wat later op de avond. 

Wispo-Banner-apres-ski-homepage